Waterontharder – Een investering in jezelf en je portemonnee

Ben je helemaal klaar met de steeds terugkerende witte aanslag op de kranen en in de douche? Dat je twee keer per jaar je waterkoker moet spoelen met een azijnoplossing om deze weer zo goed als nieuw te laten werken? Dan is een waterontharder de oplossing voor jou. Het maakt niet alleen je schoonmaakroutine een stuk korter en makkelijker, maar het bespaart ook nog geld op dure schoonmaakmiddelen. En wie houdt er nou niet van geld besparen?

Houd je apparaten in topconditie

Ben je je ervan bewust dat kalkaanslag niet alleen je badkamer aantast, maar ook je huishoudelijke apparaten? Waterkokers, koffiezetapparaten, wasmachines en vaatwassers hebben het zwaar te verduren met hard water. Het tast de leidingen en het binnenwerk van machines aan, waardoor deze eerder kapot gaan en vervanging nodig hebben. Met een waterontharder verleng je hun levensduur, waardoor je op de lange termijn flink kunt besparen op vervangingskosten.

Bespaar op energiekosten

Doordat hard water de leidingen van je apparaten aantast, moeten deze apparaten harder werken om dezelfde diensten te kunnen leveren en kost dat meer energie. Met een waterontharder bespaar je dus niet alleen geld op de vervanging van je keukenapparatuur, maar ook op de energierekening! Voor een enkel wasje met de wasmachine maakt dit misschien niet zoveel uit, maar als je per jaar honderd wassen draait kan dat best bij elkaar optellen. Dan kijk je alleen nog maar naar de wasmachine, terwijl dit geldt voor alle apparaten die met water werken.

Wat kost een waterontharder?

Natuurlijk moet je dit ook vanaf de andere kant bekijken, want een waterontharder kost ook geld. De kosten die hierbij komen kijken varieert sterk van de grootte van je huishouden, de kwaliteit van het apparaat waar je voor kiest, en extra kosten zoals installatiekosten en onderhoudskosten. Echter is het een investering die de moeite waard kan zijn, omdat het op de lange termijn zichzelf terugverdient in de kosten die je bespaart aan schoonmaakmiddelen, vervanging van apparatuur, en de energierekening. Tevens bespaar je niet alleen geld, maar ook een flinke hoeveelheid tijd. Die kan je dan weer in andere, veel leukere activiteiten stoppen dan schoonmaken.

Een slimme investering

Dus als je het zat bent om in constant gevecht te zijn met kalkaanslag, je apparaten in topconditie wil houden, energiekosten wil besparen, én minder tijd en geld aan schoonmaken uit wil geven, dán is een waterontharder zeker het overwegen waard. Het is een investering in jezelf, in je levensgenot, en de investering verdient zichzelf op de langere termijn op meerdere manieren terug. Check via de knop hieronder welke waterontharders Vitaleau aanbiedt die bij jou passen:

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...