Kalkvrij water: kwaliteit voor jou en je huis

Kalkvrij water is water dat vrij is van extra minderalen zoals magnesium en calcium, die waterhardheid veroorzaken. Van nature zacht water bevat minder dan 60 milligram per liter van deze stoffen. Dit zorgt onder andere voor een betere smaak, minder problemen met betrekking tot kalkaanslag, en een langere levensduur van apparaten en leidingen.

Beter voor je gezondheid

Het drinken van kalkvrij water kan bijdragen aan een betere en gezondere levensstijl. Hard water kan namelijk best een bittere of metalen smaak hebben, terwijl zacht water ook een zachtere smaak heeft en daardoor aangenamer is om te drinken. Daarnaast is zachter water ook makkelijker door je lichaam te verwerken, waardoor het beter wordt opgenomen en minder belastend is voor je nieren.

Voordelen huishoudelijke apparaten

Klakvrij water heeft ook voordelen voor huishoudelijke apparaten en de leidingen die door je huis of appartement heenlopen. Kalkaanslag kan zich namelijk gaan ophopen in leidingen, kranen, douchekoppen, en andere apparaten die water gebruiken. Dit leidt dan tot verstoppingen, een slechtere werking, en soms zelfs beschadiging van apparatuur. Door gebruik van kalkvrij water kunnen deze problemen voorkomen worden, wat een positief effect heeft op de levensduur van apparaten en leidingen, en ook een positief effect op de dikte van je portemonnee: je hoeft minder geld uit te geven aan onderhoud en reparaties

Hoe maak je water kalkvrij?

Er zijn verschillende manieren om je water te ontkalken. De eerste is om een waterontharder te installeren. Deze haalt de kalk uit het water. Een andere optie is om van een waterfilter gebruik te maken. Deze filteren niet alleen kalk uit het water, maar alle overtollige mineralen, en produceert op die manier zacht water. Er zijn verschillende soorten filters beschikbaar, waaronder omgekeerde osmose filters.

Het belang van balans

Het is ten alle tijden belangrijk om te onthouden dat water met weinig mineralen ook nadelen kan hebben. Sommige mineralen die normaliter aanwezig zijn, hebben een positieve invloed op de gezondheid. Voordat je daarom overstapt op de aanschaf van een waterfilter of een waterontharder is het handig om voor jezelf na te gaan wat voor water het beste past bij jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Natuurlijk is Vitaleau er ook om je hiermee te helpen en te adviseren over wat er beste bij jou en je huishouden past. Neem bij vragen contact op, of neem alvast een kijkje bij onze waterfilters via de knop hieronder:

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...