Is een waterontharder de investering waard

Een waterontharder is een investering voor je huishouden helpt in het gezond houden van jezelf en je apparatuur. Er zitten echter wel kosten aan verbonden, dus hierbij een afweging van de factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je overweegt om een waterontharder aan te schaffen.

Grondwaterhardheid

De mate van waterhardheid is een belangrijke factor in het overwegen van de investering in een waterontharder. Als het water heel hard is leidt dit tot problemen, zoals kalkaanslag in huishoudelijke apparaten en sanitair. Als het meevalt met de hardheid van het water, dan doet een waterontharder hierin nog steeds zijn werk, maar zal je de voordelen minder voelen.

Gezondheidsproblemen

Er zijn verschillende gezondheidsproblemen die veroorzaakt kunnen worden door hard water, zoals huidirritatie, eczeem, of allergieën. Als iemand in je huishouden last heeft van dit soort problemen dan is een waterontharder het overwegen waard, omdat dit deze problemen kan verminderen of zelfs verhelpen. Wat bij een waterontharder ook komt kijken is dat het mogelijk het zoutgehalte in het water verhoogt. Dit kan eventueel leiden tot een minder fijne smaak, of is een potentieel probleem wanneer je een zoutarm dieet volgt. Als dit een obstakel vormt zijn er ook waterontharders beschikbaar die het zoutgehalte in het drinkwater minimaliseren, waardoor dit probleem niet wordt veroorzaakt.

Kosten reparatie en vervanging

De kosten van het vervangen van huishoudelijke apparaten en sanitair kunnen best hoog oplopen. Dit soort kosten maak je steeds vaker wanneer je apparaten sneuvelen door kalkaanslag. Een waterontharder is dan een investering die ook even hogere kosten met zich meebrengt, maar die zich op de langere termijn weer ruimschoots terugverdient.

Milieubewustzijn

Zachter water heeft minder reinigingsmiddelen nodig om effectief te zijn wanneer je je huis schoonmaakt. Dit bespaart dus niet alleen geld, maar ook nog eens het milieu! Let er hierbij echter wel op dat sommige waterontharders van zichzelf ook impact hebben op het milieu, voornamelijk wanneer het gaat om de afvoer van overtollig zout en de andere stoffen die uit het water gehaald worden. Om dit tegen te gaan kan je er ook voor kiezen om voor een milieuvriendelijk waterontharder te gaan. Zo zijn er waterontharders die gebruik maken van alternatieve methoden, zoals elektromagnetische velden of magnetische velden die worden ingezet om het water te ontharden.

Voordat je de keuze maakt om een waterontharder aan te schaffen is het verstandig om over deze factoren na te denken en te bedenken hoeveel waarde je hecht aan deze facetten. Wij staan altijd klaar om advies te geven, en als je op de knop hieronder klikt dan kan je alvast een kijkje nemen bij het aanbod in waterontharders dat wij aanbieden.

 

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...