Hoe kies je de juiste kraan voor in je keuken?

Een kraan is meer dan alleen een praktisch hulpmiddel om toegang te hebben tot water. Het is ook een belangrijk onderdeel van de algehele uitstraling van je keuken, en daarbij komt dan de vraag kijken hoe je de juiste kraan kiest voor de uitstraling die jij wil. Hieronder een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Maat

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden is de maat van de kraan, en dat deze past bij de grootte van de spoelbak die je al hebt of hebt uitgezocht. Denk eraan dat een kraan groot genoeg moet zijn om op een comfortabele manier te kunnen gebruiken, maar dat je niet kiest voor een kraan die zo groot is dat hij onhandig wordt in gebruik. Al met al is een kraan toch een gebruiksvoorwerp.

Stijl

Dat het een gebruiksvoorwerp is betekent echter niet dat je daarvoor in hoeft te leveren op uiterlijk. Kranen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals modern, klassiek, vintage, landelijk, en industrieel. Overweeg de stijl van de rest van je keuken om een kraan te kiezen die hierbij past. Als je keuken een moderne uitstraling heeft, dan pas een strakke, minimalistische kraan daar beter bij dan een vintage of landelijk design.

Afwerking

Naast de algehele stijl zijn er ook verschillende afwerkingen beschikbaar, zoals chroom, nikkel, brons, koper, en zwart. Ook bij de afwerking is het verstandig om de andere elementen in je keuken in je achterhoofd te houden. Hierbij kan je denken aan kastgrepen en verlichtingsarmaturen. Bovendien zijn sommige afwerkingen gevoeliger voor vlekken of krassen dan andere. Als je hier waarde aan hecht is dat het overwegen waard.

Bediening

Wat je ook zou kunnen scharen onder de stijl en afwerking is de bediening van de kraan, omdat je hierin kan kiezen uit opties zoals hendels, draaiknoppen, en sensoren. Ga hierbij je eigen behoeften na en wat het meest comfortabel is voor je eigen gebruik, en baseer je keuze daarop. Sommige mensen hebben zo een voorkeur aan kranen die maar één hendel hebben, omdat die makkelijker met één hand te bedienen zijn.

Extra functies

Er zijn ook tal van kranen die extra functies bieden, zoals sproeikoppen, filteropties, of kokend water. Bedenk welke extra functies je graag zou willen hebben, en houd je ogen open voor extra functies waar je zelf misschien nog niet eens aan gedacht had. Ook handig om te checken of je op een later moment nog makkelijk een waterfilter aan je kraan toe zou kunnen voegen bijvoorbeeld.

Al met al is een kraan een belangrijk onderdeel van de uitstraling van je keuken, en is het daarom belangrijk om een kraan te kiezen die past bij de grootte, stijl, en afwerking van de kamer. Denk hierbij buiten de stijl ook juist aan het gebruik, in de vorm van de bediening, de extra functies, en de mogelijkheid tot het toevoegen van een eventuele waterfilter. Wil je graag een professionele mening of advies? Neem dan contact met ons op!

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...