Hard water: Hinderend voor huid en haar

Bent u op zoek naar een manier om uw huid en haar gezonder te maken? Overweeg dan om een waterontharder aan te schaffen en te laten installeren. De waterontharders van Vitaleau zijn apparaten die zogenaamd ‘hard water’ ontharden, door de calcium- en magnesiumionen die het water hard maken te verwijderen. Zacht water heeft veel voordelen, waaronder een langere levensduur van bepaalde keukenapparatuur en bijvoorbeeld wasmachines. Echter is dat nog niet alles. Zachter water heeft ook veel voordelen voor ons eigen lichaam. Zachter water zorgt voor een vermindering van huidirritatie en eczeem, evenals een verbetering van de gezondheid van het haar.

Voordelen voor de huid

Huidirritatie en eczeem kunnen worden veroorzaakt en in stand gehouden worden door hard water. Dit komt door de hogere concentraties van de eerdergenoemde calcium- en magnesiumionen. Deze ionen reageren met de stoffen die zich vaak in shampoo en zeep bevinden, waardoor er een residu op de huid en het haar achterblijft. Dit residu kan leiden tot droogheid, jeuk, en irritatie van de huid. Door het gebruik van een waterontharder, die de oorzaak van de chemische reacties tussen de ionen in het water en de stoffen in shampoo en zeep teniet doet, wordt dit residu verminderd. Op die manier kan de huid soepeler en gezonder worden. Dit is vooral merkbaar bij mensen met een gevoelige huid, zoals mensen die last hebben van eczeem, of bij psoriasis patiënten. Veel mensen rapporteren dat hun huid er na het gebruik van een waterontharder veel beter uitziet en voelt.

Voordelen voor het haar

Ook het haar kan baat hebben bij de effecten van het gebruik van een waterontharder. Waar hard water de huid kan irriteren, is het effect van hard water op haar dat het droog en stroef wordt. Hierdoor wordt het moeilijker om het te stylen en te onderhouden. Dit kan leiden tot verdere droogheid, schilfering, en een doffe glans. Bij het gebruik van een waterontharder wordt dit vermeden, wordt het haar weer zachter en glanzender, is het makkelijker te stylen, en zal het er gezonder uitzien.

Advies inwinnen

In samenvatting kan een waterontharder huidirritatie en eczeem verminderen, en het haar zachter en glanzender maken. Dit maakt het, samen met alle andere voordelen, een nuttige aanwinst voor een gezonde levensstijl. Naast deze voordelen is het wel belangrijk om te onthouden dat water varieert in zijn hardheid en de aanwezigheid van minderalen, afhankelijk van de regio. Daarom is het aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat u een waterontharder aanschaft. Vitaleau kan u hiermee helpen, om zo de juiste waterontharder te selecteren voor uw persoonlijke situatie. Hieronder kunt u bekijken welke waterontharders er beschikbaar zijn.

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...