De SoluCalc CO2 Waterontharder

Goedkoper, gezonder én beter dan waterontharders
op basis van zout

De SoluCalc CO2 waterontharder

Goedkoper, gezonder én beter dan waterontharders op basis van zout

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Kalk in leidingwater kan heel wat problemen in huis veroorzaken. Een waterontharder lost deze letterlijk en figuurlijk voor u op.

Weg met kalkaanslag

U heeft nooit meer last van vaste kalkaanslag op kranen en douchekoppen waardoor het zonder moeite makkelijk weg te poetsen is met een doekje.

Lager energieverbruik

Kalk verhindert een goede circulatie van leidingwater in uw boiler en andere huishoudelijke apparaten. Een waterontharder zorgt dus voor een lager energieverbruik.

Een zegen voor huid, haar en gezondheid

Hard water kan invloed hebben op uw huid, haar en gezondheid. Onze waterontharder zorgt dat natuurlijke mineralen worden behouden en het verwijdert de kalk. Kalk kan namelijk huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis erger maken. Ook maakt kalk uw haar doffer.   

Langere levensduur van huishoudapparatuur

U verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten die in contact komen met leidingwater. Kalk hoopt zich namelijk met de jaren op, waardoor uw apparaat minder goed functioneert.

Benieuwd hoe een waterontharder zonder zout werkt? Lees er hier alles over.

Waarom een waterontharder zonder zout?

Getest en gecertificeerd

De SoluCalc waterontharder werd zowel door Test Aankoop als door het WTCB als uitermate efficiënt beoordeeld. De waterontharder heeft de ACS-certificering.

Praktisch

U hoeft geen zakken zout te kopen, wat voordelig is voor uw portefeuille én het milieu. Bovendien hoeft de SoluCalc waterontharder niet onderhouden te worden.

Gezond

Het ontharde water behoudt haar mineralen en bevat minder kalk. Hierdoor is het gezonder en zacht voor huid en haar.

Lekker

Waterontharders met zout zorgen voor een vieze nasmaak. Bij het gebruik van CO₂ verandert er niets aan de natuurlijke smaak.

Ecologisch

Waterontharders met zout zijn schadelijk voor het milieu. Dit zorgt voor waterverontreiniging en verspilling. Bij een SoluCalc lost CO₂ op in het water en stroomt dit samen met het water weg. Hierdoor verliest u geen water en heeft u geen extra afvoer nodig.

Economisch

Terwijl waterontharders met zout jaarlijks in totaal tussen de €150 en €200 aan zout en onderhoud kosten, kost een SoluCalc slechts €11 aan CO₂ per jaar per bewoner.

Goed voor uw leidingen

Uw leidingen worden geleidelijk aan gereinigd bij het gebruik van een SoluCalc waterverzachter. De kalkafzettingen lossen langzaam op in het water en worden zo afgevoerd.

Compact

Het kleinste systeem dat amper plaats inneemt en overal geïnstalleerd kan worden.

100% gemaakt in de benelux

De SoluCalc waterontharders worden sinds 1998 in Fleurus, België geproduceerd en rechtstreeks vanuit onze voorraad in Nederland bij u geïnstalleerd.

Levenslange garantie

Dankzij SoluCalc bent u levenslang verzekerd van kalkvrij water.

Niet tevreden? Geld terug

Niet tevreden over uw aankoop? Dan krijgt u uw geld terug, want bij ons staat uw tevredenheid op de eerste plaats.*

Een SoluCalc waterontharder plaatsen

Vitaleau verzorgt gratis de plaatsing en installatie van uw waterontharder. De installatie duurt ongeveer één uur.

De SoluCalc waterontharder wordt net na de waterteller geïnstalleerd. Hiertussen komt nog een drukregelaar met filter die het toestel beschermt tegen eventuele onzuiverheden in het leidingwater. Indien u nog niet over een drukregelaar beschikt, wordt deze samen met de waterontharder geïnstalleerd tegen een kleine meerprijs. Hiervoor dient een stopcontact van 220 V voorzien te worden op ongeveer een meter afstand van de waterontharder.

De waterontharder en de drukregelaar dienen eenmalig afgesteld worden. De waterontharder past de hoeveelheid CO₂ namelijk voortdurend aan afhankelijk van de hardheid van het water. Na de plaatsing hoeft er dus nooit meer iets te gebeuren buiten het vervangen van de CO₂ fles. Met een grote fles komt u gemiddeld een jaar toe.

Onderhoud van een waterontharder

De SoluCalc waterontharder heeft geen onderhoud nodig. Enkel de CO₂ fles dient vervangen te worden wanneer deze leeg is. Een gezin van vier personen verbruikt jaarlijks ongeveer één fles van 10 kg. U kunt dit zelf doen of wij kunnen dit voor u komen doen.

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...

Vraag uw offerte aan

Wilt u graag een offerte of meer informatie over onze waterontharder? Neem contact op. Indien u binnen de week na aanvraag een systeem aankoopt, krijgt u bovendien de eerste CO₂ fles gratis!

Gratis offerte