750 g wortelen
800 ml kokend water
2 blokjes groentebouillon
4 el gembersiroop
4 el ongezoete volle yoghurt
2 el ongezouten pecannoten
5 g verse peterselie
1 limoen
Kookpot
Staafmixer
1. Schil en snijd de wortelen in stukken van 2 cm. Vul de kookpot met 800 ml kokend water (extra makkelijk met de Lava, Steam of Infinity). Voeg de groentebouillon toe en laat tien minuten met deksel op een laag vuurtje koken. Neem de pot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de gembersiroop.
2. Roer de yoghurt los en snijd de pecannoten en de peterselie fijn. Maak de limoen schoon, rasp de schil en snijd de vrucht in partjes.
3. Schep de wortelsoep in kommen en werk of met de yoghurt, pecannoten, peterselie en limoenzeste. Voeg limoensap naar smaak toe.
Smakelijk!
Bent u benieuwd welke Vitaleau kraan perfect bij u past?
Adres :
Braziliëdreef 96-B
3563 CL Utrecht
+31 30 2272 981