Omgekeerde osmose installatie in een waterfilter

Een omgekeerde osmose installatie is een waterzuiveringssysteem dat gebruik maakt van een membraan dat grotere deeltjes niet doorlaat. Dit zijn onder andere onzuiverheden en verontreinigingen in water. De H2O-moleculen kunnen dan wel door het membraan heen, maar de grotere moleculen worden er uitgefilterd en blijven achter.

Werking en gebruik

Bij de omgekeerde osmose installatie is er een hoge druk aanwezig die zorgt dat het water met hoge snelheid door het membraan heen gaat en alleen het zuivere water overblijft. Dit is een zuiveringssysteem wat op verschillende manier gebruikt kan worden, waaronder het produceren van drinkwater uit brak of zout water, maar kan ook gebruikt worden om andere onzuiverheden, zoals bacteriën, virussen, nitraten, lood, arsenicum en andere chemicaliën uit water te filteren.

Hoewel dit geen stoffen zijn die over het algemeen in ons drinkwater voorkomen, zie je dit systeem ook vaak terug in waterfilters. Dit is niet omdat ons drinkwater nou zo vies is, maar omdat een waterfilter het drinkwater nóg schoner maakt.

Voordelen

Omgekeerde osmose installaties komen met tal van voordelen. Zonder gebruik te maken van chemicaliën of extra energiebronnen kunnen ze drinkwater van hoogwaardige kwaliteit mogelijk maken. Dit ook nog eens terwijl ze relatief onderhoudsarm zijn en geen grote hoeveelheden water gebruiken voor het spoelen van het membraan. Daarnaast kan het gebruik van een omgekeerde osmose installatie zorgen voor een verbetering in de smaak, geur, en helderheid van het water.

Duurzaamheid

Bovendien is een omgekeerde osmose installatie goed voor het milieu. Door op deze manier water te zuiveren is er minder afhankelijkheid van gebotteld water, waardoor ook nog eens de hoeveelheid plastic afval wordt verminderd. Tevens is dit kostenbesparend. De eerste kosten van een omgekeerde osmose installatie zijn een investering die je in de lange termijn terugverdient. Dit door besparing op gebotteld water, onderhoudskosten, en minder onderhoud behoeven dan alternatieve waterzuiveringsmethodes.

Waterfilters voor thuisgebruik

Hoewel ons drinkwater over het algemeen al heel schoon is, kan de omgekeerde osmose installatie in je waterfilter wel veel toevoegen aan je leven door je te voorzien van nog schoner drinkwater. Tevens is er minder kalk in het water aanwezig, waardoor ook je keukenapparatuur en sanitaire voorzieningen een langer leven zullen leiden en minder snel aan vervanging toe zijn. Moeite waard om je daar meer in te verdiepen en door professionals in te laten lichten, toch? Klik hieronder op de knop om meer te leren over de waterfilters die Vitaleau aanbiedt:

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...