Kies de juiste waterontharder voor je huis

Waterontharders hebben vele voordelen, waardoor wel des te belangrijker om een waterontharder te kiezen die het beste aansluit bij je behoeften. Er zijn daarbij een aantal factoren om rekening mee te houden, zodat je het optimale resultaat krijgt voor zacht water in je huis.

Grondwaterhardheid

De mate van hardheid is variabel door het hele land. Daarom is het belangrijk om de hardheid van het water te controleren aan de hand van de locatie waar je woont. Dit kan je doen bij het plaatselijke waterbedrijf, of door gebruik te maken van een waterhardheidstester.

Grootte van het huis

De grootte van het huis, of eigenlijk het aantal personen en het waterverbruik in je huis, bepalen de grootte van de waterontharder die je nodig hebt. Een kleiner huis met minder personen heeft een kleinere waterontharder nodig dan een groter huis waar meer personen in leven.

Type waterontharders

Er zijn twee verschillende hoofdtypen waterontharders: ionenwisselaars en zeolietbedekte waterontharders. Bij ionenwisselaars slaan de harde mineralen neer met zout en wordt het substraat apart gehouden, waardoor er zacht water uit de kraan komt. Deze zijn meestal het meest effectief.

Onderhoud

Kies een waterontharder met een mate van onderhoud waar je de tijd voor hebt. Als je geen tijd hebt voor regelmatig onderhoud, kies er dan één waarbij dit minder regelmatig nodig is, of waarbij het onderhoud makkelijk tussen andere taken door kan gebeuren.

Prijs

Aan de aanschaf van een waterontharder hangt natuurlijk een prijskaartje, maar gelukkig zijn ze beschikbaar in verschillende prijsklassen. Overweeg je budget en de specifieke behoeften, en waar je bereid bent om eventueel op in te leveren als dat niet in het budget valt. Neem daarna pas een weloverwogen beslissing.

Dit zijn de belangrijkste factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste waterontharder voor je huis. Als je twijfelt of advies wil, klop dan bij een professional aan. Met de juiste waterontharder hoef je je nooit meer zorgen te maken over de gevolgen van hard water, en kan je genieten voor schoon, zacht water voor je hele huishouden. 

Check de knop hieronder om de waterontharder van Vitaleau te vergelijken om alvast de eerste stap in het keuzeproces te zetten:

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...